Squamish Lil'Wat Cultural Centre

Whistler, BC

The use of Glulam columns paired together, in place of a traditional post, create an efficency in material use that resonated with both the Squamish and Lil'wat Nation's belief that they are stewards of the lands.

The use of Glulam columns paired together, in place of a traditional post, create an efficency in material use that resonated with both the Squamish and Lil'wat Nation's belief that they are stewards of the lands. The wood used was locally sourced and fabricated regionally to capitalize on the sustainable properties of the material. The use of wood echoes the First Peoples’ connection to the land and spirits.

Architect : Alfred Waugh Architect

This project was LEED® Certified.

Awards:            

⦁ Canadian Wood Council Award - Western Red Cedar 2008

Ready to get started?

Western Archrib's experienced staff are available
to talk to you about your next project.
schedule a call or meeting today