Hillside Centre Renovation & Expansion

Victoria, BC

The three-phase project was a structural upgrade and extensive renovation, along with an expansion, demolition, and new construction to an occupied commercial retail centre.

The renovation and expansion of Hillside Centre began with adding 55,000 square feet to the centre, adding 30 new tenants and expanding space for existing ones. The second phase renovated and updated the original shopping centre to reflect a modern, community friendly destination. The last phase added a new anchor store to the Centre.

Structural Glulam was used as part of the interior renovations to compliment other materials chosen. Wood is featured throughout the facility, creating a spacious arcade for visitors to stroll throughout the centre. Stone and wood is expressed throughout the building, bringing a more consistent visual and tactile experience.
Architect : MMC Architects

Awards:
2014 Commercial Building Award for Excellence in Commercial Renovations         

Ready to get started?

Western Archrib's experienced staff are available
to talk to you about your next project.
schedule a call or meeting today